Vilken Myntaversion passar för mina behov?

Nedan visas vad de olika versionerna av kassasystemet klarar. Klicka på respektive rad så visas ytterligare information.

  Mini Kontant Faktura Arbetsorder

Kontokort

En integrerad betalkortsterminal kopplas direkt till datorn. Säljaren kan hela tiden se vad som händer på kortterminalen. Du köper terminalen och sen är driftskostnaden 150 kr per månaden. Det går också att använda valfri fristående terminal.

Betalsätt

Förutom de vanliga betalsätten går det att skapa valfritt antal egna betalsätt. Lämpligt för butiker som ska lösa in flera olika typer av betalcheckar. Varje betalsätt revovisas separat på kassajournalen.

Streckkoder

Programmet läser de flesta streckkoder. Om en vara saknar streckkod skapar Mynta automatiskt en streckkod som skrivas ut i rätt antal då varan skapas i artikelregistret. En vara kan ha flera streckkoder. Streckkoderna skrivs ut i olika format på vanliga A4-, etikett- eller kvittoskrivare.

Kvitto

Kvitton skrivs ut på en kvittoskrivare eller A4-skrivare. Det går att lägga in en logotype på kvittot. Referens och fri text skrivs ut om de anges i kassan. Vid returköp skapas ett tillgodokvitto om det blir pengar över.

Snabbknappar

Det är enkelt att lägga till egna knappar i kassan. Alla artiklar i valda artikelgrupper får en egen knapp. Artikelgruppen ska då inte innehåller för många artiklar. Annars finns risk att det tar för lång tid att hitta rätt knapp i kassan.

Kassarabatt

Rabatter kan ges på flera olika sätt. I kassan kan en vara mycket enkelt ges 10 % rabatt genom att bara skriva .1 (0.1 = 10 %). Skriver man 10 blir det 10 kr i rabatt. Hela köpet kan också avrundas med en procentsats. Rabatter kan också knytas till  enstaka artikel, kund eller varugrupp. En vara kan också exkluderas från rabatter. Rabatten skrivs ut på kvittot.

Bärbar dator

Det går bra att använda en bärbar dator i kassan. Tänk på att övrig utrustning såsom skrivare, streckkodsläsare mm måste anslutas till datorn. Då är det bra med många usb-uttag på datorn.

Artiklar och lager

Artikeluppläggning med priser och lagerinformation. Det går att ange leverantörer och varugrupper mm. Automatisk utskrift av streckkoder på nya varor. Mynta har sedan full koll på lager och försäljning.

Inventering

Det finns flera sätt att göra inventeringar. Dels den klassiska att skriva ut inventeringslistor, fylla i med penna och sen mata in i Mynta. Dels med en handdator. Streckkoden läses av direkt på varan och sen fyller man i antalet varor.  När varorna är avlästa importeras resultatet från handdatorn in i Myntan. I båda fallen får man ut difflistor mm. Som avslutning godkänns inventering och då överförs inventeringen till lagret.

Statistik/Rapporter

Det finns många olika utskriftsmöjligheter av systemets information. Många gånger går det att ange start- och slutdatum. Vid redovisning i listform kan alla kolumner sorteras fram- respektive baklänges med en knapptryckning. Med bara en knapptryckning kan varornas TB sorteras i storleksordning. Utskriften kan kombineras med många sökvillkor. Utskrifterna kan exporteras till Excel för vidare bearbetning eller till Windows Urklipp.

Bokföringsunderlag

Det skapas bokföringsunderlag då kassa- och fakturajournal skrivs ut. Den kan exporteras till SIE-format till valfritt bokföringsprogram. Planerar finns att göra en bokföringsmodul kopplad till Mynta.

Pekskärm

Mynta är förberett för pekskärm, så kallad touch screen.

Kundregister

Kundregistret är integrerat i kassaprogrammet. Kunders inköpsinformationen kan analyseras. Kundklubben håller koll på bonussystemet. Kunden kan ha egen rabatt eller grupprabatt. Massutskick till specifikt urval. Gör ett utskick till de kunder som har handlat för mer än 2 000 kr senaste månaden. Om kunden inte är kreditvärdig fås en varning i kassan att denne inte får hadla på faktura utan måste betala kontant. Vi kan importera ert gamla gundregister.

Sok kunds namn och adress

Kan söka namn och adress på nätet med hjälp av mobilnummer.

Kundklubb

När en kund handlat tillräckligt många varor kan han/hon få en belöning för detta, t ex var tionde filmframkallning gratis.

Beställning

En artikel kan beställas på flera olika sätt. Dels genom att skapa en beställning manuellt genom att ange artikelnr eller streckkod, des genom att låta Mynta beställa med hjälp av beställningspunkter och dels genom att i kassan skapa en beställning direkt till en kund. Vid inleveranse känner Mynta av om besällningen ska till lager eller till kunden. Genom att markera kunden skickas ett sms direkt till denne.

Inleverans

Om en artikel har beställts i Mynta kan den inlevereras enkelt. Man bekräftar bara antal som kommit hem. Är det en kundbeställning hamnar artikeln i ett eget fack. Finns ingen beställning gjord kan en manuell inleverans göras. Vid inleverans kan priser justeras och förbereda utskrift av etiketter med streckkod.

Kundorder

Om en kund vill beställa t ex en bok gör man det direkt i kassan. Då boken inlevereras skickas ett sms till kunden med ett klick.

Kampanjer

Om en vara ska ha ett nedatt pris under viss tidsperiod skapas en kampanj. Den går att förbereda i förväg. Det går också att importera en kampanj som finns gjord i ett Excel- eller textdokument. När kampanjtiden gått ut återfår artikeln sitt ordinarie pris.

Köp X betala Y

Det går att skapa säljerbjudanden för t ex köp 3 st och få den billigaste på köpet (köp X betala Y st). Det går också att erbjuda köp av 3 st betala då ett angivet pris för alla (köp X betala Y kr). Det går att ha en eller flera artiklar i samma erbjudande.

Garanti

Om det är en garantivara skrivs angivet meddelande ut automatiskt på kvittot.

Import av prisfiler

Text- och Excel-filer kan importeras direkt och det är bara markerade kolumner som importeras. Man kan spara inställnigarna så att nästa gång prisfilen ska läsas in kommer Mynta ihåg vilka kolumner som användes senast. Även kampanjfiler med nedsatta priser kan importeras och säljs sedan under angiven tidsperiod. Importen är med andra ord mycket flexibel.

Kundrabatter

Kunder kan ha rabatter på flera nivåer. Rabatt kan ges på
- alla artiklar
- valda artikelgrupper
- på artikelnivå med hjälp av rabattmatris. Olika kunder kan ha olika
  rabatt på samma artikel.

SMS

SMS och grupp-SMS kan skickas till kunder med ett klick.

Fakturering

Följesedlar som ska faktureras skapas i kassan eller från en arbetsorder. Fakturaavgift, påminnelser och räntekrav kan skrivas ut. Inbetalningar registreras och kundreskontra uppdateras. Om en kund inte är kreditvärdig krävs kontant betalning. Följesedlarna samlas till en samlingsfaktura om samma kund har flera följesedlar. Beroende på inställning på kunden kan varje följesedel generera en egen faktura. Det finns också stöd för e-faktura.

Paket

Ett paket skapas av flera artiklar. För cykelhandlare kan ett servicepaket t ex innehålla 2 slangar, 2 drev, 1 kedja och servicearbete. I kassan räcker det med att ange en artikel. Lagret räknas av respektive ingående artikel. Priset på paketet behöver inte vara summan av de ingående artiklarna. Ett bröllopspaket kan t ex innehålla bröllopssviten, champagne och frukost. Det räcker med ett klick i kassan för att lägga in alla artiklarna.

Second hand

Mynta kassasystem har en modul för vanliga butiker som också vill sälja begagnade varor. De begagnade varorna kopplas till en kommissionär och systemet håller reda på hur många som sålts och hur mycket pengar denne ska få tillbaka. Dessa varor får en egen streckkod som kan klistras på produkten. På kassajournalen redovisas momsen separat.

Offert

Offerter skapas och kan överföras till en order eller arbetsorder.

Arbetsorder

Pågående reparationsarbeten och dylikt skapas lämpligen som en arbetsorder. Varorna slås in på samma sätt som i kassan. En kontroll görs mot lagret och saknas en artikel skapas en beställning automatiskt. När arbetsordern är klar kan den faktureras eller betalas kontant. Arbetsordern kan faktureras med omvänd skatteskyldighet.

Maskinorder

Vid inbyte och försäljning av maskiner används maskinorder. Kostnaderna visas på  maskinkortet och kan spåras.

eOrder

Beställningar och köp som görs i webbshopen visas som en eOrder. Lagret uppdateras samtidigt.

Uthyrning

Det går att skapa så kallade uthyrningsartiklar. Då man anger start- och sluttid för uthyrningen görs en kontroll så maskinen inte är uthyrda sedan tidigare. På uthyrningsutskriften visas alla uthyrningar under angiven tidsperiod.

Koppla ihop flera butiker

Det går att koppla ihop flera butiker för gemensam fakturering och lager. Man kan söka efter artiklar i alla butikerna.
         
Branschanpassningar Klicka här för mer info.        

Bokhandel

Kundbeställningar av böcker i kassan. Import och beställningar till Bokinfo. Kan också importera kampanjer från Ugglan och JB-gruppen.

Speceributik

Hanterar handelns streckkoder som innehåller vikt och pris. Automatisk avläsning av vågens vikt. PLU-nr på snabbknappar.

Hotel/Vandrarhem

Kost och logi visas på kvittot som en artikel med flera momssatser.

Maskinkort

Vid köp och sälj av maskiner används maskinkortet för att kunna hantera försäljningen och maskininformationen. Maskinkortet används tillsammans med maskinorder och arbetsorder. Läs mer här
Beställ en demo.      

 

Adidas Neo Adidas Ultra Boost Adidas Superstar Air Max 2015 Nike Air Max 1 Nike Air Max 2017 Nike Air Max Zero Nike Free 3.0 Flyknit Nike Roshe Run Adidas men's Adidas Women's Nike Men's Nike Women's Bvlgari Bracelet Cartier Earrings Cartier Necklace Van Cleef & Arpel Bracelet Adidas NMD Adidas Superstar Adidas ZX 750 Air Max 90 Nike Air Max 2016 Nike Air Max Run Nike Flyknit Max Nike Free 5.0 Adidas Stan Smith Adidas ZX 700 Air Max 95 Nike Air Max 90 Nike Air Max Thea Nike Roshe Run Adidas Neo Adidas Ultra Boost Adidas Superstar Air Max 90 sneakers Nike Air Max 2017 Nike Air Max Thea Nike Flyknit Max Adidas Stan Smith Adidas Superstar Adidas Tubular Adidas Ultra Boost Air Max 2015 Air Max 90 sneakers Air Max 95 Air Max Tailwind 8 Nike Air Presto Nike Lunartempo 2 Adidas NMD Adidas Ultra Boost Adidas Yeezy Boost Air Jordan 1 Nike Air Max 2016 Nike Air Max 2017 New Balance Mens Shoes New Balance Womens Shoes Nike Air Max Thea Nike Free Run 5.0 Adidas NMD Adidas Superstar Air Max 90 sneakers Nike Air Max 2017 Nike Flyknit Max Nike Roshe Run Birkenstock Mens Birkenstock Unisex Birkenstock Womens Fitflop Men's Fitflop Women's Christian Louboutin Flats Christian Louboutin Mary Jane Pumps Christian Louboutin Pumps Christian Louboutin Sneakers Manolo Blahnik Evening Manolo Blahnik Flats Manolo Blahnik Pumps Manolo Blahnik Sandals Manolo Blahnik Wedges Canada Goose Femmes Canada Goose Hommes Moncler Femme Moncler Homme Adidas Neo Adidas NMD Air Max 90 sneakers Adidas Zx 800 Nike Air Max 2016 Nike Air Max 2017 Nike Free 3.0 Flyknit Nike Free 5.0 Nike Air Max 90 Dámské Nike Air Max 2016 Dámské Nike Air Max 2016 Pánské Nike Air Max 90 Dámské Noir Et Blanche Asics Gel Lyte 5 Pánské Asics Gel Lyte 3 Dámské Nike Air Max Thea Dámské Obuv Nike Air Max 90 Dámské Obuv Nike Air Max 1 Dámské Obuv Adidas Yeezy 350 Boost Dámské Obuv Adidas NMD Dámské Obuv Adidas ZX Flux Pánské Obuv Nike Air Max Tavas Pánské Obuv Nike Air Max 90 Damen Grau Nike Air Huarache Damen Nike Air Max 1 Herren Nike Air Max 95 Damen Nike Air Max Zero Herren Nike Blazer Mid Damen Nike Roshe Run Damen Adidas Women Neo Shoes Adidas Women Nmd Shoes Adidas Women Ultra Boost Shoes Adidas Women Zx Flux Shoes Adidas Men 350 Shoes Nike Women AIR MAX 90 Shoes Nike Men Jordan Shoes Nike Men Air Force 1 Shoes Adidas Men Nmd Shoes Nike Men Air Max 1 Shoes NIKE Dámské Boty Nike Basketball Nike Lifestyle NIKE Pánské Boty Nike Soccer Nike Training Ralph Lauren Pánské Ralph Lauren Pánské Černá Hodinky Polo Ralph Lauren Pánské Vesty Ralph Lauren Dámské Pony Polo Ralph Lauren Dítě Hoodies Ralph Lauren Dítě Tee Lacoste Pánské Bundy Nike Damen Nike Basketball Schuhe Women Nike Lifestyle Schuhe Women Nike Running Schuhe Women Nike Soccer Schuhe Nike Training Schuhe Moncler Damen Jacken Moncler Damen Mäntel Moncler Damen Stiefel Moncler Damen Westen Moncler Herren Mäntel Moncler Herren Schuhe Moncler Herren Westen Nike Shoes Men Nike Lifestyle Shoes Nike Running Shoes Nike Soccer Shoes Nike Training Shoes Nike Shoes Women Canada Goose Dámské Canada Goose Gilet Canada Goose Outerwear Canada Goose Parkas Canada Goose Pánské Canada Goose Gilet Canada Goose Parkas Moncler Dámské Moncler Dámské 2017-2018 Moncler Dámské Bunda Moncler Dámské Vesty Moncler Pánské Moncler Pánské 2017-2018 Moncler Pánské Vesty Birkenstock Dámské Birkenstock Pánské Birkenstock Unisex Birkenstock Piazza Fitflop Dámské Fitflop Cha Cha Fitflop Pánské Pandora Charms Pandora Korálky Pandora Náramky Pandora Náušnice Pandora Prsteny Pandora Speciální Okamžik Hodně Štěstí Charms & Irish Charms Bílé Korálky Dárkové Šperky Birkenstock Men's Birkenstock Arizona Birkenstock Boston Birkenstock Women's Birkenstock Gizeh Fitflop Men's Fitflop Freeway Fitflop Palma Nike Mens Nike Womens Nike Unisex Converse Mens Converse Unisex Converse Womens Nike Roshe Run Nike Free 3.0 Nike Air Max 90 Nike Air Max 1 Adidas ZX Flux Adidas Ultra Boost Adidas Superstar Adidas Stan Smith Adidas Yeezy Boost 350 Adidas ZX 850 Nike Air Max 2016 Nike Air Max Flyknit Nike Free Run 3 Nike Soccer Nike Huarache Nike Free 4.0 Adidas Superstar Goud Adidas NMD Adidas ZX Flux Adidas Superstar Zwart Adidas ZX 850 Adidas Stan Smith Nike Air Max 2016 Blauw Nike Air Max Thea Nike Free 4.0 Flyknit Nike Air Max 1 Dámské Nike Air Max 2016 Dámské Nike Air Max 90 Dámské Růžové Nike Air Max Thea Pánské Adidas Stan Smith Dámské Adidas NMD Pánské Adidas Yeezy Boost 350 Dámské
Nike Air Max 1 Hommes Adidas stan smith Hommes Nike Air Max 90 Hommes Nike Roshe run Hommes Adidas ultra boost Hommes Nike Air presto Femmes Nike Air Max classic bw Femmes Nike free 50 Femmes new balance 574 Femmes Nike Air Max huarache Femmes Nike Air force 1 Donne Adidas nmd Donne Nike Air Max 90 Donne Nike Air Max classic bw Donne Nike Roshe run Donne Nike cortez Uomo Adidas zx flux Uomo Nike Air Max thea Uomo Adidas Yeezy boost 350 Uomo Adidas superstar Uomo Nike Air zoom pegasus 33 Uomo Nike Roshe run Donne Nike Air Max 1 Donne Nike Air Max huarache Donne Adidas tubular Donne Adidas zx 850 Donne Nike Air Max 2017 Uomo Nike Air Max tavas Uomo Nike free 50 Uomo Nike metcon 2 Uomo Adidas gazelle Uomo Nike Air huarache uomo Asics gel lyte 3 Donne Nike Air Max 1 Donne Nike Air Max 95 Donne Nike Air Max 90 Donne Nike Air Max 2015 Uomo Nike Air Max command Uomo Nike Air Max thea Uomo Nike cortez Uomo Nike free rn distance Uomo Adidas zx 500 Donne Adidas neo Donne Adidas zx 700 Donne Nike Air Max 1 Donne Adidas tubular Donne Nike Air presto Uomo Adidas gazelle Uomo Adidas ultra boost Uomo Nike Air Max thea Uomo Nike Air Max 2017 Uomo Nike Air Max classic bw Hombre Adidas zx flux Hombre Adidas zx 850 Hombre Adidas Yeezy boost 350 Hombre Adidas superstar Hombre Nike Air Max huarache Mujer Nike Air Max command Mujer Nike Air presto Mujer Adidas tubular Mujer Nike metcon 2 Mujer Nike Air Max tavas Mujer Asics gel lyte 3 Hombre Asics gel quantum 360 Hombre Nike Roshe run azules Hombre Nike Air vaporMax Hombre Nike Air Max classic bw Hombre Nike Air pegasus 83 Mujer Adidas stan smith Mujer Nike Roshe run Mujer Nike Air Max 90 Mujer Nike Air Max 1 Mujer Nike free run 2 Hombre Nike Air Max 2015 Hombre Nike Air huarache Hombre Nike Air Max 90 negro Hombre Adidas gazelle hombres Hombre Adidas stan smith Mujer Adidas Yeezy boost 350 Mujer Adidas zx flux Mujer Adidas nmd Mujer Adidas zx 700 Mujer Adidas Yeezy boost 350 hombres Hombre Nike flyknit chukka Hombre Nike Air Max zero Hombre Nike Air Max classic bw Hombre Nike Roshe run Hombre new balance 574 Mujer Adidas zx 850 Mujer Adidas neo Mujer Nike Air Max 95 Mujer Nike Air Max command Mujer Nike Air zoom pegasus 33 Hommes Adidas superstar Hommes Adidas stan smith Hommes Asics gel lyte 5 Hommes Nike Air presto Hommes Nike Air vaporMax Femmes Nike Air Max 1 Femmes Nike Air Max 90 Femmes Nike Air Max 95 Femmes Nike Air Max classic bw Femmes Adidas gazelle Hommes Adidas stan smith Hommes Adidas zx 750 Hommes Adidas zx flux Hommes Nike Air huarache Hommes Nike Air Max 2015 Femmes Nike Air Max 90 leopardo Femmes Nike Air pegasus 89 Femmes Nike free 50 Femmes Asics gel lyte 3 Femmes Adidas neo Hommes Adidas superstar Hommes Adidas Yeezy boost 350 Hommes Adidas zx 500 Hommes Nike Air Max 2016 Hommes Nike Roshe run Femmes Nike Air Max tavas Femmes Nike Air Max thea Femmes Nike Air Max 1 Femmes Nike Air presto Femmes lahuertinadeasturias.es Adidas NMD Mujer Adidas Ultra Boost Hombre Nike Air Max 1 Mujer Nike Air Max 2017 Mujer Nike Air Max 90 Mujer Nike Roshe Run Mujer