Utrustning - Butiksdatasystem

Utrustningen som används tillsammans med Mynta är standard och enkel att komplettera eller byta ut.

Utrustningen för butiksdatasystem finns att beställa under menyn Beställ. Vill du ha annan utrustning än den som visas går det naturligtvis att ordna. Vi visar bara en artikeltyp för respektive vara.

Val av dator
Man kan välja på en vanlig standarddator (PC) eller en mer anpassad POS-dator. En POS-dator är utvecklad för att vara driftstålig och ha många uttag, både USB och seriella. Den brukar vara mer kompakt men den är också dyrare. Ofta är den hopbyggd med skärmen.
Om du vill ha en billigare dator ska man se till att den har många USB-uttag, minst 6-8 st.  En pekskärm går också att använda så slipper du musen. Det finns en inställning i Mynta för att använda pekskärm.

 

 


Kontrollenhet
Certifierade kassaregister
Sedan 1 januari 2010 är det ett krav att ha certifierade kassaregister vid kontantförsäljning. För att uppfylla detta måste man ha en godkänd kontrollenhet. Det är en produkt som lagrar alla kassatransaktioner på ett speciellt krypterat minne.
 
Det finns två typer av kontrollboxar:
Typ: A  är en singelbox för en kassa eller ett org-nr. Typ: C  är framtagen för flera kassor eller org-nr. i ett nätverk eller i en server. Kontrollenheten finns med seriell (RS232) anslutning men kräver då en extern strömförsörjning eller med USB-anslutning som ej kräver någon extra strömadapter.

Lagen (2007:592) om kassaregister (även känd som kassalagen eller kassaregisterlagen) anger att alla näringsidkare som säljer varor och tjänster mot kontant betalning måste från den 1:a januari 2010 ha ett certifierat kassaregister.

CleanCash® Typ A eller C kontrollenhet och kassaregistret utgör då ett certifierat kassaregister.

 

 

 

Kvittoskrivare
Vi säljer Star kvittoskrivare för 80 mm termopapper. Finns i vitt och svart.

Läs mer om Star TSP143 Eco

 

 

 

 

 

Att tänka på vid beställning av kvittorullar
Här tummar vi inte på kvalitén utan erbjuder kvittorullar av högsta kvalitet. När det gäller kvittorullar är det stor skillnad på kvalitet, något som faktiskt inte många känner till, ju högre kvalitet ju mindre pappersdamm = betydligt längre livslängd för skrivaren. Självklart är alla våra kvittorullar helt Bisfenol fria och har 10-års arkiveringsbeständighet.

Kontokortsterminal
Trött på dyra månadskostnader som aldrig tar slut? När du köper av oss äger du din terminal.
Kontokortsterminalen kan integreras med kassasystemet. Vi erbjuder terminalen från Hypercom och Ingenico. Har du inget avtal kan du prata med bank eller också kan vi hjälpa dig.

 

 

 

 

 

Kunddisplay
Vi rekommenderar kunddisplayer från Star. Displayerna har två rader och finns i vitt och svart.


 

 

 

 

Streckkodläsare
Det finns många streckkodsläsare att välja på. Om streckkodsläsaren ska stå på en kassadisk är det vanligast att den kopplas via USB-uttaget. Är det stora och skrymmande artiklar kan en trådlös vara att föredra. Till höger visas nya modellen av Heron från Datalogic.

 

 

 

 

 

 

 

Kassalådor

Star kassalådor finns i flera olika utföranden för olika behov och är prisvärda. De kopplas normalt till kvittoskrivaren.

 

 

 

 

 

 

Etikettskrivare
En etikettskrivare underlättar utskriften betydligt om man skriver ut etiketter då och då. Bara markera en eller flera artiklar som sen skrivs ut. Det går också att skriva ut på A4-skrivaren som då är matad med etikettark. De flesta format kan skrivas ut. Även kvittoskrivaren går det att skriva ut på men det blir inte lika snyggt.

Zebra LP2824

Läs mer om skillnaden mellan termoskrivare och termotransfer och om olika streckkoder här.

 

 

Handdator
Vid inventering kan handdator med scanner hyras eller köpas. Inventeringen importeras sedan in i Mynta.

DSM Data AB