Allmänt

Affärsidé

Vi erbjuder datakonsulttjänster och utbildning för mindre och medelstora företag inom områdena CAD, kartor (GIS), databaser och Internet. Vi utvecklar och marknadsför programmen KyrkInfo för kyrkogårdsförvaltningar, butiksdatasystemet Mynta för mindre och medelstora butiker samt HS-Medlem, ett kobinerat medlems-och kundregister.
Även utbildningar/seminarier inom person- och organisationsutveckling utförs. Vi erbjuder kvalitet och kompetens till ett mycket fördelaktigt pris.


Tjänster

 

Utvecklingsmiljö

Idag arbetar DSM Data mest med programmeringsspråket Microsoft Visual Basic och .Net i olika former. Som kartprogram används MapInfo och som CAD-program har både Microstation och AutoCad kommit i fråga. Som databaser använder vi Access, SQL Server och MySql.
KyrkInfo är skrivet i Visual Basic med Access som databas och MapInfo som kartprogram. Mynta är skrivet i .Net och man kan välja på Access eller SQL Server som databas. Access är mycket snabb och enkel att komma igång med medan SQL Server är bra på stora datamängder. Normalt börjar man i Access och byter till SQL Server efter behov.

Partners

För att även det lilla flexibla företaget ska mäkta med att upprätthålla kompetensen inom dataområdet utnyttjar vi ett nätverk av olika samarbetspartners.

Länkar

AVIA
Nib Programmering
Cartesia

Samport

Microsoft Action Pack Certified Partner 

Vi har certifierat oss inom kategoriområdet som heter ISV/Software Solutions som står för Independent Software Vendor, vilket betyder för att vi utvecklar och säljer vår egen programvara.
"I can strengthen my expertise and demonstrate my company’s strengths to customers through commitment within the Microsoft Partner Network."
Så lyder Microsofts beskrivning av varför man ska bli Certified Partner. Som certifierad partner har vi testats och bevisat att vi har god kompetens och expertis i vårt företag. Det innebär också en starkare positionering gentemot våra konkurrenter. Certifieringen måste förnyas varje år, för att bevisa att vi förtjänar att vara Certified Partner.
Som Certified Partner får vi tillgång till en mängd resurser, snabb support och stöd direkt från Microsoft.

DSM Data AB